PMU (Semi permanente wenkbrauwen) 

Wat is powderbrows? 

Powder brows is een semi (pmu) permanente make-up wenkbrauwen techniek. Dit is een nieuwe pmu eyebrows methode. In Nederland is de trend in 2019 gaan groeien. Powder Brows wordt ook ombre brows genoemd, dit omdat het een overloop effect heeft. Hierbij wordt de wenkbrauw van licht naar donker ingekleurd en krijgt het een zacht poeder effect. Powder brows is geschikt voor alle huidtypes en vervaagt na 1-3 jaar. De behandeling zelf duurt circa 2-3 uur en heeft in de meeste gevallen 0-1 touch up’s nodig.

Voorzorg informatie:

Als u permanent make-up wilt laten zetten dan is het belangrijk dat u vooraf deze informatie leest.

Voorafgaand aan de behandeling vraag ik u het AVG/GGD formulier uit te printen en in te vullen. Deze lijst met vragen is opgesteld door het GGD en dient in elke goedgekeurde PMU studio door de klant ingeleverd te worden voorafgaand aan de behandeling. Het GGD is een instelling welke zicht richt op hygiënisch werken. Meer info: www.veiligtatoeerenenpiercen.nl

We nemen geen risico, daarom wordt er bij zwangerschap, chemo, griep afgeraden om PMU te laten zetten. Uiteraard mag het daarvoor en daarna wel gewoon gezet worden! Ook wanneer er in de GGD lijst vragen met 'Ja' beantwoord worden vraag ik u hierover contact met mij op te nemen.

Voorafgaand aan de behandeling:

Kleurt u thuis de wenkbrauwen zoals u dit gewend bent of zoals u dit wenst te krijgen met permanente make-up. Zorg ervoor dat de wimpers mascara vrij zijn. Gebruik geen long lasting producten op de wenkbrauwen.

Wimpers en wenkbrauwen mogen tot 3 dagen voor de behandeling bij uw schoonheidsspecialiste nog geverfd worden. Epileren van de wenkbrauwen mag ook, modeleren van de wenkbrauwen wordt in mijn praktijk voor u gedaan.

Scrubt u de wenkbrauwen 24 uur voor de behandeling zodat de meeste oude huidcellen verwijderd zijn en de huid extra toegankelijk is voor het pigment. Hydrateer de huid na het scrubben zodat deze soepel blijft.

U mag 24 uur voor de behandeling geen alcohol, asprine, ibuprofen of andere bloed verdunnende middelen gebruiken. Paracetamol is wel toegestaan. Drinkt u ook niet te veel koffie of groene thee. Max. 1 kopje op de dag van de behandeling.

Verdoving:

Tijdens de behandeling wordt er gewerkt met een verzachtende vloeistof welke over de huid wordt gesmeerd. Het verdoven van wenkbrauwen mag, maar is niet perse nodig. Van alle technieken die er op de wenkbrauwen wordt toegepast is de hairstroke techniek het gevoeligste. De andere technieken zijn over het algemeen goed vol te houden. 

Nazorg:

Om de wenkbrauwen goed te verzorgen krijgt u een crème mee naar huis welke na 2 dagen slechts 1x per dag, bij voorkeur voor het slapen gaan, gebruikt mag worden. Deze dient u 4 weken zeer dun aan te brengen op de huid van uw wenkbrauwen. Krijgt u jeuk/ rode bultjes van de crème? Stop dan direct met het gebruik en laat de wenkbrauwen vet vrij genezen. Laat de huid niet met water in contact komen. U mag na 1 maand na de behandeling de wenkbrauwen weer verven. Gedurende de periode van de korstjes mag je niet epileren/ harsen. 

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op! 

Voor de afspraak graag onderstaand formulier ingevuld meenemen. 

GGD verklaring
ONS GGD FORMULIER.docx (18.4KB)
GGD verklaring
ONS GGD FORMULIER.docx (18.4KB)


Instagram